Ροή

Οδηγός: Πώς να ανακτήσετε φωτογραφίες, εικόνες ή αρχεία που διαγράψατε κατά λάθος

RC_Andreas

Administrator
Joined
3 June 2010
Μηνύματα
4,599
Βαθμολογία
9
Points
38
Location
Ελλάδα
Website
www.eltube.gr
re.png

Έχετε ποτέ διαγραφεί κατά λάθος μια φωτογραφία από την κάμερα, τον υπολογιστή σας, από USB drive, ή οπουδήποτε αλλού; Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι μπορείτε να επαναφέρετε συνήθως αυτές τις εικόνες-ακόμα και από το USB stick μνήμης της φωτογραφικής μηχανής σας.

Τα Windows προσπαθούν να σας αποτρέψουν από το να κάνετε το λάθος, παρέχοντας το Recycle Bin, όπου τα διαγραμμένα αρχεία μένουν εκεί για λίγο, αλλά δυστυχώς αυτό δεν λειτουργεί για εξωτερικούς δίσκους USB, USB flash drives, memory sticks, ή αντιστοιχισμένες μονάδες δίσκων. Ευτυχώς υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία.

Σημείωση: αρχικά γράψαμε παρόμοιο άρθρο πριν από ένα χρόνο, αλλά έχουμε λάβει αυτή την ερώτηση πολλές φορές από τους αναγνώστες, και φίλους, να το γυαλίσουμε και να το αναδημοσιεύσουμε για όλους. Μέχρι στιγμής, ο καθένας έχει επιτυχία!

Επαναφορά αρχείου ή φωτογραφίας με τη χρήση Recuva

Το πρώτο λογισμικό που θα πρέπει να δοκιμάσετε ονομάζεται Recuva, και είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση, απλά φροντίστε όταν το εγκαταστήσετε, να μην εγκαταστήσετε κατά λάθος εκείνη την ηλίθια γραμμή εργαλείων του Yahoo! που κανείς δεν θέλει. Με λίγα λόγια αποεπιλέξτε το.

re1.png

Τώρα που έχετε εγκαταστήσει το λογισμικό, και αποφύγατε την εγκατάσταση της γραμμής εργαλείων, ανοίξτε τον οδηγό του Recuva και ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία της ανάκτησης φωτογραφιών που δεν θα έπρεπε να έχουν διαγραφεί.

re2.png

Στο πρώτο βήμα του οδηγού Recuva μπορείτε να επιλέξετε να αναζητήσει ένα συγκεκριμένο τύπο αρχείου, το οποίο μπορεί να σώσει πολύ χρόνο ψάχνοντας και είναι πιο εύκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

re3.png

Στη συνέχεια θα πρέπει να προσδιορίσετε τη θέση όπου ήταν το αρχείο, το οποίο θα είναι προφανώς από όπου κι αν διαγράφθηκε. Επειδή εγώ έχω διαγράψει τη φωτογραφία από την κάρτα SD της φωτογραφικής μηχανής μου, εκεί είναι όπου ψάχνω για αυτό.

re4.png

Η επόμενη σελίδα θα σας ρωτήσει αν θέλετε να κάνετε μια βαθιά σάρωση. Η σύστασή μου είναι να μην το επιλέξετε για την πρώτη σάρωση, επειδή συνήθως η γρήγορη σάρωση μπορεί να το βρει. Μπορείτε πάντα να πάτε πίσω και να εκτελέσετε μια βαθιά σάρωση για δεύτερη φορά.

re5.png

Και τώρα, θα δείτε όλες τις φωτογραφίες που διαγράφτηκαν από το δίσκο, memory stick, κάρτα SD, ή όπου κι αν ψάχνετε.

re6.jpg

Αν υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αποτελεσμάτων, και ξέρετε ακριβώς πότε δημιουργήθηκε το αρχείο ή τροποποιήσατε, μπορείτε να μεταβείτε στην προηγμένη θέα - advanced view, όπου μπορείτε να τα ταξινομήσετε. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να επιταχυνθεί η διαδικασία αρκετά , έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κοιτάξετε όλα τα αρχεία.

re7.png

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε όνομα αρχείου, και να επιλέξετε να το ανακτήσει, και στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα αρχεία στο δίσκο σας. Υπέροχα!

Κατεβάστε το Recuva
 
Last edited by a moderator:

welder

New member
Joined
2 December 2013
Μηνύματα
1
Βαθμολογία
0
Points
1
Απ: Πώς να ανακτήσετε φωτογραφίες, εικόνες ή αρχεία που διαγράψατε κατά λάθος

Πολυ καλο το προγραμμα...σωτηριο...θα εχανα φωτο 1,5 χρονου...ευχαριστω πολυ
 
Top Bottom