Ροή

Μοσχάρι στιφάδο

Maria33

New member
Joined
18 July 2011
Μηνύματα
162
Βαθμολογία
0
Points
0
Μοσχάρι στιφάδο.jpg


Υλικά

Μοσχάρι 1 1/2 κιλό (σημείο ελιά)
Κρεμμυδάκια μικρά 2 κιλά (για στιφάδο)
Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας
Ντομάτες 4 μεγάλες τριμένες
Σκόρδο 2 σκελίδες
Φύλλα δάφνης 4
Ξύδι 1/2 φλυτζάνι καφέ
Μπαχάρι 10 μπαλίτσες
Αλάτι - πιπέρι
Ελαιόλαδο 1 μεγάλο ποτήρι

Οδηγίες

Πλένουμε και τεμαχίζουμε το μοσχάρι σε μικρές μερίδες.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον ντοματοπολτό,την δάφνη, το μπαχάρι,το ξύδι και το αλατοπίπερο. Βάζουμε νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας και ψήνουμε περίπου 90 λεπτά στην κατσαρόλα (σε χύτρα περίπου 45 λεπτά και με λιγότερο νερό). Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια,τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό (για να μην μαυρίσουν) και μόλις το κρέας έχει ψηθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
 
Top Bottom