Ροή

Βασική συνταγή για βουτυρόκρεμα (Buttercream)

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
b.jpg

Υλικά

227 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
512 γραμμάρια άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
? κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
έως 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα



Εκτέλεση

Η βουτυρόκρεμα ή αλλιώς (buttercream) χρησιμοποιείτε για frosting cupcakes, cakes, διακόσμηση μπισκότων και γέμιση σε γλυκά
Στο κάδο του μίξερ χτύπησε το βούτυρο για λίγα λεπτά με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και χαμηλώστε τη ταχύτητα (τόσο ώστε η να μην φέυγει από το μίξερ)χτυπήστε μέχρι η ζάχαρη έχει ενσωματωθεί με το βούτυρο. Αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ στη μεσαία και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και να χτυπήστε για 3 λεπτά.
Αν η βουτυρόκρεμα είναι πολύ μαλακή προσθέστε όσο χρειάζεται άχνη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να σκληρύνει. Αν πάλι είναι πολύ σκληρό προσθέστε 1 κουταλιά ακόμα κρέμα γάλακτος.
 
Top Bottom