Ροή

Recent content by Areti

  1. Areti

    Σπαγγέτι με κρέμα γάλακτος και μπέικον

    Υλικά ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι νο6 125 γραμμάρια μπέικον 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 30 γραμμάρια βούτυρο 1 κρέμα γάλακτος με 15 % λιπαρά Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μόνο του χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο. Μόλις γίνει τραγανό το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Για να βράσουμε τα μακαρόνια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας μια κοφτή κουταλιά αλάτι το αφήνουμε βράσει σε δυνατή φωτιά.Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, τα αφήνουμε να βράσουν 6 με 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε. Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια αδειάζουμε από το σουρωτήρι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε. Κόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια και το ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και η καρμπονάρα είναι έτοιμη.
  2. Areti

    Μεξικάνικη μακαρονοσαλάτα

    Υλικά 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και πλυμένα 3/4 της συσκευασίας ζυμαρικά ολικής άλεσης ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη ? φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο ½ φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση ½ φλιτζάνι κόλιανδρο (επιπλέον για το γαρνίρισμα) ? κούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ 1 πρέζα σκόνη σκόρδου 1 πρέζα ρίγανη αλάτι Εκτέλεση Βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και μετά στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μαύρα φασόλια μαζί με την πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, καλαμπόκι και ντοματίνια κομμένα στη μέση, ανακατεύετε καλά. Προσθέστε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατέψτε. Στο μπλέντερ ανακατέψτε το κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, χυμό λάιμ, σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη. Περιλούστε το μείγμα πάνω από τη σαλάτα ανακατεύετε και σερβίρετε.
  3. Areti

    Σοκολατάκια με μπισκότο 2 Συνταγες

    Συνταγη 1 Υλικά 200 γρ. κουβερτούρα 1 φλ. τσαγιού νερό ζεστό 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη 3 κ.σ. μαργαρίνη λίγο λικέρ 2 πακέτα μπισκότα νηστίσιμα των 250 γρ. (μιράντα ή πτι μπερ ή ότι άλλο θέλετε) Εκτελεση Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και προσθέτουμε την κουβερτούρα την οποία την...
  4. Areti

    Στριφτή μηλόπιτα

    Υλικά 250 γραμμάρια φύλλο κρούστας 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι 6-8 μήλα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι Εκτέλεση Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε τηγάνι τα μήλα με τη ζάχαρη και τη κανέλα για 5 λεπτά. Ανοίγετε ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνετε το μείγμα μήλου στην άκρη του φύλλου κατά μήκος. Τυλίγετε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία. Βάζετε τις στριφτές σε ένα λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και βούτυρο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  5. Areti

    Ζύμη για τσουρέκι

    Υλικά 25 γραμμάρια μαγιά μπύρας ½ φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα 4 φλιτζάνια τσαγιου αλεύρι σκληρό 2 κουταλιές τησ σούπας κοφτές ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι ? από φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 2 αυγά 2 κρόκους αυγών Εκτέλεση Διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος περίπου μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Βάζουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπ αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι. Τρίβουμε μέσα το βούτυρο, τα αυγά, τους κρόκους των αυγών ( αφού τους χτυπήσουμε ) και την έτοιμη μαγιά. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να γίνει λεία και να αποκτήσει ελαστικότητα. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να μείνει σε χλιαρό μέρος περίπου 2 ώρες. Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, την ξαναζυμώνουμε μερικά λεπτά. Σε αυτό το σημείο η ζύμη είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσουμε. Αφού φουσκώσει την πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στο τσουρέκι και την τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί αφήνοντας το ταψί για μια με δύο ώρες να φουσκώσει (σκεπάζουμε με πετσέτα ή λαδόχαρτο). Αλείφουμε με κρόκο αυγού την επιφάνεια των τσουρεκιών και τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ ή/και σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, σε χαμηλή θέση στο φούρνο με αντιστάσεις πάνω και κάτω, για περίπου 40-45 λεπτά. Με τη ζύμη αυτή μπορούμε να φτιάξουμε τσουρέκι, μπριός, πιροσκί. Αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκειά προσθέτουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού ακόμα ζάχαρη.
  6. Areti

    Ρεβιθοκεφτέδες

    Υλικά 1/2 κιλό ρεβίθια 4 μέτριες πατάτες βρασμένες 4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια τριμμένος δυόσμος τριμμένη μαντζουράνα ψιλοκομμένος μαϊντανός αλάτι πιπέρι αλεύρι για πασπάλισμα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Το προηγούμενο βράδυ πριν μαγειρέψουμε μουλιάζουμε τα ρεβίθια Την επομένη, τους ρίχνουμε σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. Στη συνέχει τα ξεπλένουμε καλά, 3-4 φορές. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα θρυμματίζουμε. Αν το μείγμα μας είναι αραιό για να το πλάσουμε προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το πλάθουμε με τα χέρια μας ώσπου να γίνει μια ενιαία μάζα Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά απο την κάθε πλευρά.
  7. Areti

    Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

    Υλικά 1.200 γραμ. μοσχάρι σπάλα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας 500 γραμ. ντομάτες περασμένες στο μούλτι ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο ½ φλυτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί ? κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο ? κουτ. γλυκού κανέλλα ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 5 ή 6 τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα (για το πασπάλισμα των μακαρονιών) Εκτέλεση Πλένουμε, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω, να θωρακιστεί. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, την κανέλλα, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε 1 - 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του. Αν χρειασθεί, προσθέτουμε και άλλο λίγο νερό. Βράζουμε τα μακαρόνια, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασία τους. Τα σερβίρουμε ζεστά, προσθέτουμε το κρέας, μπόλικη σάλτσα και μπόλικο τριμμένο τυρί.
  8. Areti

    Χαλβαδόπιτα με σφολιάτα

    Υλικά 2 φύλλα σφολιάτας 400 γραμ. χαλβά του εμπορίου με γεύση κακάο 100 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή ξύσμα από 2 πορτοκάλια ½ κουτ. γλυκού κανέλλα αραβοσιτέλαιο για τα φύλλα ζάχαρη άχνη και κανέλλα για πασπάλισμα Εκτέλεση Απλώνουμε...
  9. Areti

    Πώς αποξηραίνουμε φέτες πορτοκαλιού

    Υλικά 1 με 2 μεγάλα πορτοκάλια 1/4 της κούπας ζάχαρη άχνη ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις φέτες ένα μικρό κόσκινο για την ζάχαρη Εκτελεση Κόψτε τις φέτες όσο πιο λεπτές και ίσιες μπορείτε. Ταμπονάρετε κάθε φέτα με χαρτί κουζίνας για να φύγει η υγρασία. Στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε επάνω τις φέτες. Είναι πολύ σημαντικό να βάλετε το αντικολλητικό γιατί δεν θέλουμε το οξύ απο τα πορτοκάλια να αντιδράσει με το μέταλλο του ταψιού και να χαλάσει το χρώμα τους. Αφού τις έχετε τοποθετήσει όμορφα στη σειρά, κοσκινίστε λίγη ζάχαρη άχνη επάνω στις φέτες. Αφού τελειώσετε γυρίστε τις απο την άλλη πλευρά και κάντε το ίδιο. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 2 με 3 ώρες. Δεν τις ψήνουμε, θέλουμε να τις αποξηράνουμε και αυτή είναι μια διαδικασία που θέλει το χρόνο της. Περίπου στα μισά του χρόνου, γυρίστε τις για να είναι το αποτέλεσμα ομοιόμορφο. Όταν έχουν στεγνώσει και κρυώσει εντελώς τις βγάζετε απο το φούρνο και τις αφήνετε να ξεκουραστούν Τη ζάχαρη άχνη την βάζουμε αφενός για να πάρουν μια όμορφη γυαλάδα και αφετέρου για να αποκτήσουν μια ελαφριά γλυκιά γεύση σε περίπτωση που θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε στο τσάι μας ή σαν ντεκόρ σε γλυκά. Μπορείτε να το προσπεράσετε αυτό το βήμα. Εαν δεν θέλετε να τις χρησιμοπιήσετε κατευθείαν μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε αεροστεγώς κλεισμένα βάζα και σε σκοτεινό μέρος. Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να αποξηράνετε και φέτες λεμονιού ή άλλων εσπεριδοειδών.
  10. Areti

    Πως φτιάχνω για να αποθηκεύσω τις σταφίδες

    Υλικα 1 κιλό σταφίδες φύλλα δάφνης Εκτελεση Βάζω τις σταφίδες σε ένα μεγάλο το μπολ, αφαιρώ τα μεγάλα κοτσάνια και κλαδιά και τις ξεπλένω με νερό 3 φορές. Τις στραγγίζω καλά, να φύγουν τα νερά. Τις απλώνω στο ταψί, σκεπάζω με τούλι και το στερεώνω καλά. Τις αφήνω στον δυνατό ήλιο για 2 μέρες, ενώ τις ανακατεύω ανά κάποιες ώρες (4 ώρες περίπου). Το βράδυ τις μεταφέρω κάτω από στέγαστρο για να μην πέσει πάνω τους υγρασία. Τις ελέγχω να μην ξεραθούν υπερβολικά και στεγνώσουν εντελώς. Όταν είναι έτοιμες, με υπομονή αφαιρώ από κάθε μια τα μικρά κοτσάνια τους. Τις αποθηκεύω σε βάζο γυάλινο ή πλαστικό. Βάζω δύο χούφτες σταφίδες, πιέζω καλά, να συμπιεστούν, προσθέτω φύλλα δάφνης (ή και γαρύφαλλο) συνεχίζω άλλες δύο χούφτες σταφίδες, συμπιέζω, φύλλα δάφνης και συνεχίζω όμοια μέχρι να γεμίσει το βάζο. Κλείνω καλά και το φυλάω στο ψυγείο για όλο το χρόνο.
  11. Areti

    Mπισκότα βουτύρου με 3 υλικά

    Υλικά 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη άχνη 1 1/2 ? 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Εκτέλεση Ρίχνετε το σχετικά μαλακό βούτυρο, την άχνη και το αλεύρι σε ένα μπολ και ζυμώνετε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα και στα τοιχώματα. Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Αποσπάτε κομματάκια ζύμης (μεγέθους καρυδιού), τα πιέζετε ελαφρά με τις παλάμες να γίνουν σα δισκάκια και τα τοποθετείτε το ένα σε κάποια απόσταση από το άλλο στη λαμαρίνα. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10?-11? και βγάζετε τη λαμαρίνα. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά, πριν τα καταναλώσετε, για να μη σας διαλυθούν, καθώς συνεχίζουν να «σφίγγουν» εκτός φούρνου. Συμβουλή Αν θέλετε ειδικά σχήματα, θα χρειαστείτε πλάστη και κουπ πατ ή το χείλος ενός ποτηριού. Θα ανοίξετε τη ζύμη σε όχι πολύ χοντρό φύλλο και θα κόβετε με τα κουπ πατ μπισκοτάκια. Την επιφάνεια μπορείτε, αν θέλετε, να τη διακοσμήσετε με ξηρούς καρπούς ή πολύχρωμα σοκολατάκια τύπου σμάρτις για τα παιδιά.
  12. Areti

    Κoτόπουλο με φέτα

    Υλικα 3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους 1 κομμάτι φέτα κομμένο σε κύβους 4 ντομάτες κομένες ριγανη ελαιόλαδο αλάτι + πιπέρι Εκτελεση Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα pyrex. Τα ανακατεύεις καλά, κλείνεις το pyrex και βάζεις το φαγητό στο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Όταν πιεί όλο το νερό του είναι έτοιμο. Σερβιρεται με άσπρο ρύζι.
  13. Areti

    Κολοκυθόπιτα γλυκιά χωρίς φύλλο

    Υλικα 1κ.κίτρινη κολοκύθα (καθαρισμένη) 2 1/2φλ.αλεύρι 1φλ.ζάχαρη κανέλλα σουσάμι λάδι Εκτελεση Βράζω την κολοκύθα και την κάνω πολτό.Προσθέτω το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύω καλά. Λαδώνω ένα ταψί 30εκ. και το πασπαλίζω με κανέλλα και σουσάμι. Ρίχνω το μίγμα της κολοκύθας και πασπαλίζω και από πάνω κανέλλα και σουσάμι. Ρίχνω λίγες σταγόνες λάδι και ψήνω στους 180β. για 1 ώρα. Αφήνω να κρυώσει και κόβω σε κομμάτια. Μοιάζει με την γνωστή καρπουζόπιτα, αλλά έχει πιο έντονη γεύση!
  14. Areti

    Gulab jamun από την Ινδία

    Υλικά Για το σιρόπι 300 γραμμάρια ζάχαρη 250 γραμμάρια νερό 1 ½ κουταλιά του γλυκού ροδόνερο Για τη ζύμη 200 γραμμάρια γάλα σε σκόνη 50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση Για το σιρόπι Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνετε σε δυνατή εστία ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το ανθόνερο και αφήνετε στην άκρη. Για τη ζύμη Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα σε σκόνη, αλεύρι, μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό για να φτιάξουμε τη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια απαλή και αφράτη ζύμη. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους ενός κεφτέ. Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 -4 αναποδογυρίζοντας τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα μπαλάκια από το λάδι και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά μέσα στο σιρόπι για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
  15. Areti

    Κρεμωδες κεικ βουτυρου και γαλακτος

    Υλικά 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 3/4 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη 1/2 φλ.τσ. βούτυρο λιωμένο 1 κ.γ. βανίλια 3/4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλ.τσ. γάλα ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα του γλυκού Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους βάζοντας σε ένα καθαρό και στεγνό γυάλινο μπολ τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τους κρόκους, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα τμηματικά και ανακατεύουμε το μίγμα προσεκτικά με μια μαρίζ ώστε να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μίγμα χωρίς να χάσει τον αέρα της. Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψάκι μας και ψήνουμε στο φούρνο για 30 με 35 λεπτά περίπου μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια του γλυκού μας. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα προαιρετικά .
Top Bottom